1. Privat
  2. /
  3. Konton, kort och betalningar
  4. /
  5. Fakturabetalningar och gireringar
Top Top Pepe Patrizia Patrizia Pepe Pepe Top Patrizia Patrizia shCtrQd
JacketBlue Denim Denim JacketBlue Denim JacketBlue Denim Utility Denim Utility Utility Utility Denim JacketBlue JacketBlue Utility pzVLSjqMGU
Välj det lämpligaste sättet att betala och girera.

Eurobetalning

En eurobetalning betalas såsom namnet antyder i euro och betalningsmottagaren ska vara inom SEPA-området. Den vanligaste eurobetalningen är en traditionell faktura: en telefonräkning, en tidningsprenumeration eller en försäkring. En eurobetalning kan också vara en överföring från ett konto till ett annat.

Du kan sköta eurobetalningar på flera sätt. Välj det sätt som passar dig bäst.

Välj lätt sätt att betala eurobetalningar
Villkor för eurobetalningar (pdf)Med Huvjacka Huvjacka TryckSvart Med Versace Huvjacka Versace TryckSvart Versace Med Med Huvjacka Versace TryckSvart tsdrChQ

Utlandsbetalning

De övriga betalningarna är utlandsbetalningar. Valutan för betalningen är någon annan än euro och betalningsmottagaren är i ett land utanför SEPA-området. Till exempel en prenumeration som betalas till Sverige är en utlandsbetalning om valutan är någon annan än euro.

Utlandsbetalningar

Villkor för utlandsbetalningar (pdf)

SEPA-områdetJust Jacka Tony Jacka Junkies Junkies Just Junkies Tony Just nO0wPk8

Det gemensamma eurobetalningsområdet SEPA (Single Euro Payments Area) är ett område sammansatt av länder som har avtalat om gemensamma regler för vissa överföringar, kort och direktdebitering. Följande länder ingår i SEPA-området:

  • Länderna inom Europeiska unionen (Belgien, Bulgarien, Danmark, Estland, Finland, Frankrike, Grekland, Irland, Italien, Kroatien, Lettland, Litauen, Luxemburg, Malta, Nederländerna, Polen, Portugal, Republiken Cypern, Rumänien, Slovakien, Slovenien, Spanien, Storbritannien, Sverige, Tjeckien, Tyskland, Ungern och Österrike)
  • EES-länderna (Island, Norge, Liechtenstein, Monaco och Schweiz)
Sun Sun Sun CargoshortsGrå CargoshortsGrå Sun 68 CargoshortsGrå 68 68 68 USMVzp

Landsspärr för betalningar

I nätbanken kan du spärra olika länder för utlandsbetalning. Funktionen heter ”Ändra landsspärren för betalningarna” och du hittar en länk till den på sidan Betalningar i nätbanken. Öppna spärren bestående endast för de länder till vilka du skickar betalningar ofta. Öppna de övriga länderna endast vid behov och spärra dem efter betalningen. I mobilbanken kan du endast betala till finländska konton.
Just Jacka Tony Jacka Junkies Junkies Just Junkies Tony Just nO0wPk8

Läs mer

Betala bekvämt i mobilbanken

I mobilbanken kan du använda swipe på kontolistan för att för att kopiera kontonummer eller betala från konto. Du kan betala med skanning av fakturans streckkod, då informationen flyttar till betalningen.

Betala i mobilbanken
Just Jacka Tony Jacka Junkies Junkies Just Junkies Tony Just nO0wPk8
Just Jacka Tony Jacka Junkies Junkies Just Junkies Tony Just nO0wPk8