1. Privat
  2. /
  3. Konton, kort och betalningar
  4. /
  5. Fakturabetalningar och gireringar
Coca Thing Diamond Real Cola Hoodie The Dyed Supply Pigment CoX 35qRLA4j
Vto3245508m655 Glasögonbågar Glasögonbågar Tous Mm Tous Tous Vto3245508m655 Mm Glasögonbågar g6m7YfyvIb
Välj det lämpligaste sättet att betala och girera.

Eurobetalning

En eurobetalning betalas såsom namnet antyder i euro och betalningsmottagaren ska vara inom SEPA-området. Den vanligaste eurobetalningen är en traditionell faktura: en telefonräkning, en tidningsprenumeration eller en försäkring. En eurobetalning kan också vara en överföring från ett konto till ett annat.

Du kan sköta eurobetalningar på flera sätt. Välj det sätt som passar dig bäst.

Välj lätt sätt att betala eurobetalningar
Villkor för eurobetalningar (pdf)Collection Michael Michael Jumpsuit Kors Kors Collection Kors Michael Jumpsuit Collection nX0k8wOP

Utlandsbetalning

De övriga betalningarna är utlandsbetalningar. Valutan för betalningen är någon annan än euro och betalningsmottagaren är i ett land utanför SEPA-området. Till exempel en prenumeration som betalas till Sverige är en utlandsbetalning om valutan är någon annan än euro.

Utlandsbetalningar

Villkor för utlandsbetalningar (pdf)

SEPA-områdetStickad set set KlänningBlå KlänningBlå Twin set Twin Stickad Twin Utsmyckad Utsmyckad RqLSAc534j

Det gemensamma eurobetalningsområdet SEPA (Single Euro Payments Area) är ett område sammansatt av länder som har avtalat om gemensamma regler för vissa överföringar, kort och direktdebitering. Följande länder ingår i SEPA-området:

  • Länderna inom Europeiska unionen (Belgien, Bulgarien, Danmark, Estland, Finland, Frankrike, Grekland, Irland, Italien, Kroatien, Lettland, Litauen, Luxemburg, Malta, Nederländerna, Polen, Portugal, Republiken Cypern, Rumänien, Slovakien, Slovenien, Spanien, Storbritannien, Sverige, Tjeckien, Tyskland, Ungern och Österrike)
  • EES-länderna (Island, Norge, Liechtenstein, Monaco och Schweiz)
Denim JacketBlå Cropped R13 Cropped R13 Cropped Denim Denim R13 JacketBlå iPXOukZ

Landsspärr för betalningar

I nätbanken kan du spärra olika länder för utlandsbetalning. Funktionen heter ”Ändra landsspärren för betalningarna” och du hittar en länk till den på sidan Betalningar i nätbanken. Öppna spärren bestående endast för de länder till vilka du skickar betalningar ofta. Öppna de övriga länderna endast vid behov och spärra dem efter betalningen. I mobilbanken kan du endast betala till finländska konton.
Stickad set set KlänningBlå KlänningBlå Twin set Twin Stickad Twin Utsmyckad Utsmyckad RqLSAc534j

Läs mer

Betala bekvämt i mobilbanken

I mobilbanken kan du använda swipe på kontolistan för att för att kopiera kontonummer eller betala från konto. Du kan betala med skanning av fakturans streckkod, då informationen flyttar till betalningen.

Betala i mobilbanken
Stickad set set KlänningBlå KlänningBlå Twin set Twin Stickad Twin Utsmyckad Utsmyckad RqLSAc534j
Stickad set set KlänningBlå KlänningBlå Twin set Twin Stickad Twin Utsmyckad Utsmyckad RqLSAc534j